Hívjon: +36 84/ 325 - 664
+36 30/ 855 - 0514
e-mail: kadar@kadarelektronika.hu

cím: 8660 Tab Arany János utca 12.

Hálózat analízis

Háromfázisú hálózatok „jóságának, minőségének” a vizsgálata, mérése. A mért értékek  kiértékelése, elemzése  és javaslatok a hibák kiküszöbölésére. Mérjük a hálózat feszültség,  áram , teljesítmény, meddő teljesítmény, felharmonikus,stb. jellemzőket. A hálózat analízis ezek alapján készül számítógéppel az eredményeket kiértékelve elektronikusan átadjuk. A méréséket HIOKI POWER QUALITY ANALYZER 3197 végezzük.

Nagy teljesítményű ipari berendezések (pl.: villanymotorok) bemérésére is alkalmas az eszköz ezért a hálózatról való megbontás nélkül a helyszíni hálózat analízis során eldönthető, hogy villamos szempontból hibás-e a motor. Így időt és sok fáradságot, pénzt takaríthatunk meg.

Az villamosenergia előállítására, átvitelére és elosztására jelenleg szinte kizárólag váltakozó áramot használnak. Ennél az energiatípusnál kétféle teljesítményfajtát különböztetünk meg. A legfontosabb teljesítmény természetesen a fogyasztó által hasznosított teljesítmény, pl. a  motor hajtási teljesítménye vagy az olvasztókemence hő teljesítménye. A hatásos  teljesítmények általános értelemben olyan teljesítmények, amelyeket a fogyasztó valamiképpen kivesz a hálózatból. Az összes elektromágneses elven működő gépnél és készüléknél (pl. transzformátorok, fojtótekercsek és motorok) a működésből adódóan egy másik teljesítmény is fellép. Ezt a teljesítmény meddő teljesítménynek nevezzük.

A hálózat analízis során szintén javaslatot teszünk, hogy hogyan csökkenthető ez a nem  kívánatos a szolgáltató részéről „büntetett” teljesítmény.

Hozzászólás zárolva.