Hívjon: +36 84/ 325 - 664
+36 30/ 855 - 0514
e-mail: kadar@kadarelektronika.hu

cím: 8660 Tab Arany János utca 12.

Hőmérséklet szabályozás

A technológiai folyamatok során sokszor szükséges a fizikai mennyiségek (hőmérséklet, nyomás, feszültség, áram, fordulatszám, stb.) állandó értéken tartása vagy adott programgörbe szerinti szabályozás, a folyamatok regisztrálása és hiba esetén riasztás. A hőmérséklet szabályozás a legismertebb automatika. A hőt általában villamos árammal vagy közvetve gőz segítségével állítják elő. A villamos áramú fűtéskor a beavatkozó elem mágneskapcsoló, tirisztor , stb.  míg a gőz esetén motoros szelep.
Az automatikák alapvető riasztási feladatokra is felprogramozhatók.

Az automatizálás során (pl.: hőmérséklet szabályozás) szükséges lehet, hogy a folyamat(ok)ról magunk, vagy vevőink kívánságára, biztonsági előírások miatt a mért fizikai mennyiségeket folyamatosan az idő függvényében eltároljuk, regisztráljuk. Az adott folyamat a későbbiek során kiértékelhető, ellenőrizhető, bizonyítható.

A hőmérséklet szabályozás, egyéb szabályozás automatikák és regisztrálás eszközeinek széles skálája áll rendelkezésünkre az érzékelő elemektől a bonyolult programgörbét követő szabályzóig. A tervezés során mindig a lehető legjobb műszaki megoldásra törekszünk, de a gazdaságossági szempontokat is figyelembe vesszük, hogy a megrendelő a lehető legjobb ár/érték arányú berendezést kapja.

Hozzászólás zárolva.